Om mig.

Det hela började 2008-2009 , jag fick en diagnos som förknippades med sjukdom i sköldkörteln  som sedan viftades bort.Efter otaliga besök hos läkare så bröt jag ihop helt, tappade bort mig själv och inom mig var allt ett enda stort kaos.

Jag bet ihop och trodde att jag var stark…. tills en dag.Det var ungefär då jag träffade väggen.
Något som jag inte ens i min vildaste fantasi skulle kunna tro skulle hända just mig.
Här kommer ni att kunna följa mig i allt som hör vardagen till och framförallt  mycket inredning då jag ständigt strävar efter att hitta det perfekta hemmet.
Idag mår jag bättre och eftersom sjukdom och medicin gjort mig till barbamamma på heltid  så har jag  sommaren 2013 genomgått  en Gastric bypass operation på Sophiahemmet , som jag är helt övertygad om är rätt verktyg för mig.

Och som en sporre i sidan har jag som mål att komma upp i hästsadeln igen och ut på tävlingsbanorna 😛

Hur kommer det sig att som frisk har man tusen önskningar men som sjuk har man bara en?

Annonser

44 thoughts on “Om mig.”

 1. Vilken underbar förklaring på det hela, det är ju så sant, det kan nog inte sägas bätte, en sak är säker du kan verkligen uttrycka dig i ord kvinna!!!

 2. Å så sant så sant

 3. Kram på dig du nya läsare av beskrivarblogg – önskar dig allt gott! Att skriva gör själen gott!

 4. angelsandz skriver:

  Kramar

 5. antidepressivmedicin skriver:

  Jag har satt upp en hemsida om antidepressiv medicin.
  http://antidepressivmedicin.wordpress.com

  Jag söker personer som vill lägga upp sin erfarenhet med antidepressivmedicin på den.
  Jag kommer att lägga upp berättelsen på hemsidan under (Andras berättelser) så att flera får veta hur det är med antidepressiv medicin, hur den verkar: insättning, utsättning m.m.och hur olika man reagera på dem, en del blir hjälpta andra tvärtom.

  Ifall du är intresserad av att dela med dig om din berättelse, finns hjälp frågor för ditt skrivande här:

  http://antidepressivmedicin.wordpress.com/maila-din-berattelse-till-mig-kontakt/

  Med vänlig hälsning

  Antidepressivmedicin.wordpress.com
  /L
  antidepressivmedicin@yahoo se

  Ps: sprid detta till andra som kan tänkas vilja skriva sin berättelse på min sajt, tack. ds

 6. Tammy skriver:

  Wohooo, jag har också fått smaka på väggen! 🙂 Fantastisk känsla. Blir ett uppvaknande efter det, inte sant? Gratulerar till din operation. Jag har en väninna som har gjort det och hon känner sig som en helt ny människa. Tack för titten i min blogg. Vi höres! Be strong! Kram

 7. tomasblblom skriver:

  Tack för ditt klick på min sida! Sjukdom är en del av livet. En del drabbas aldrig och några får inte ens lära sig gå innan livet är över. Om våra företrädare inom Stat/Kommun/Landsting väljs att ansvara för det så kan de inte bara välja att ansvara för den ekonomiska biten av detta. De har valts som våra företrädare att laga den mat vi bett dem tillreda. Att de som sitter längst bak i restaurangen får in brända champinjoner när man beställt fiskgratäng gynnar kanske den som sitter närmast köket, som även får en persiljekvist på gratängen. Men såna restauranger blir aldrig långlivade. Rätt vad det är så sitter en spejare från Michelin på den sämsta platsen.

 8. 1ilith skriver:

  otroligt fin sista mening!

 9. Vilken fin text! Jag har också varit där och kämpar fortfarande. Försöker att hitta små glädjeämnen i vardagen och att ta en sak och ett steg i taget. Det är två steg framåt och ett steg tillbaka men det går framåt :).

 10. ¨Hej du okända! Lycka till med din operation – och med att komma igen efter att ha gått in i väggen – det går till slut! Kram på dig och tack för att du tittade in på min blogg/Margareta

 11. Hej Shadaim! Har du ngn mail man kan kontakta dig på?

 12. Känner en som genomgått GBP och hans liv blev verkligen helt förändrat och han mår betydligt bättre nu. Jag hoppas din operation kommer bli som du hoppas och att du slipper komplikationer och sånt. Bra att du skriver om dig själv på detta öppna sätt (men även utan att du låter bitter och pesimistiskt… iaf det jag läst), få vågar göra det, även om antalet verkar öka.

  (Kul att du råkade snubbla in på min blogg btw. ^^)

 13. Hej! Tack för titten hos mig! Så sant så det du skriver, känner igen mig. Passar på att önska de dig en trevlig dag. Kram Jasmine

 14. Hej! Lycka till med din resa mot inre och yttre hälsa! Jag jobbar också med min.
  Det finns ett citat på tyska som är bra, Alle wünschen werden klein, gegen den gesund zu sein – alla önskningar blir små mot den att ha hälsan. Så sant.
  Var hälsad – salud, prost!

 15. Kul att du gillar min blogg;)

 16. Pappsingen skriver:

  Hej på dig!!!
  Vem kan sätta ord på känslor som man inte trodde fanns?
  Vem kan beskriva tankar och funderingar på ett sätt som gör att det känns lite som om man kan ta på dem?
  På båda de här frågorna är det du som är svaret!!

 17. TAck för att du visade mig din blogg. Igenkännande att läsa. Så utsatta vi är i våra kroppar och för livet.
  Det är min övertygelse att livet är gott och att vi är här för att utvecklas… ännu mera. Själv är jag ju av naturen misstänksam mot skolmedicin, har själv råkar lite för mycket illa ut.
  – är du säker på att du vill den där operationen. Har faktiskt aldrig hört nåt gott om Gbp operation. Är du säker på att du aldrig mer vill äta en riktig portion med mat tillsammans med din familj? Vill du verkligen, resten av livet bara äta småportioner med korta intervaller emellan. för mig låter det som tortyr , som att vara kedjad vid kylskåpet?
  förlåt att jag frågar så här. Men det är de frågorna som kommer till mig när jag läser.
  Vår kultur är så ungdoms och kroppsfixerad. Men det är ändå vårt eget ansvar hur mycket vi själva går på det. Om du tittar på dig själv -från ditt hjärta…. så tror jag att du ser massor av skönhet i dig…. precis som du är, just nu.
  när jag var i mitt Barbamamma stadium (vilket bra namn för det!), så var det två saker som hjälpte mig. Det hjälpte INTE varken med kostförändringar, banta eller gymnastisera. Det märkliga var att när jag av en händelse fick hjälp att se tidigare liv och sen började med färgterapi (Aura Soma) DÅ började förändringen, och det gick på några månader.
  Det gav insikter om mig själv som förändrade mig både utanpå och innuti.
  Ta bort den här kommentaren om du tycker jag är jobbig. Men jag ville dela med mig i alla fall.
  hur du än gör – är du värd ett gott liv. du är värd att känna att du är kvinnan i ditt liv!!
  Kramar.
  Jag kommer att titta in till dig igen. ska bli spännande att följa dig.
  Ganga

  • Tack för att du kikat in i mitt lilla krypin.
   Ja, jag har vägt för och nackdelar ur hälso perspektiv och på så sätt bestämde jag mig för att genomgå en operation.
   Jag vill ju kunna njuta av mitt liv i så många år till, utan att diabetesen har kommit ifatt mig.
   Så ja, jag är helt säker.
   Dom flesta kan äta nästan en hel normalportion ca 1 år efter operationen.
   Jag ser operationen som ett verktyg för mig och inte en quick fix som så många andra tror att det är.
   Jag har vänt ut och in på internet i mitt sökande efter information om gbp. Läst bloggar om operationen, både bra och dåliga upplevelser så jag är väl förberedd på att det kan bli komplikationer.
   Det tog ett tag innan jag bestämde mig, och idag är jag helt säker på att jag valt rätt väg att gå.
   Härligt att du hittat ditt verktyg i tidigare liv och färgterapi.
   Tack för dom fina raderna på slutet av ditt inlägg.
   Tack snälla Ganga

   • Ja, då är det säkert rätt. Jag håller timmarna för dig. Du vet mer om det där än jag .
    Kramar
    Ganga

   • Klickade in och läste lite mer på din blogg och jag tycker att det är synd att du inte kan skriva fritt när det är som det är med fk.
    Skaffa en anonym skriva av dig blogg annars. Så gjorde jag när jag gick in i väggen och inte ville att någon skulle veta att just jag skrev alla dem orden.
    Ett litet tips bara 😉

   • 🙂

 18. En trevlig blogg du har:-)

 19. Alla har vi vàra problem… Tja, mina uttrycks i diktform pà franska… Men i Prövningar sà finns oftast styrkan…

 20. Tack för att du gillade min blogg, lycka till nu skall bli spännande att följa.

 21. angelsandz skriver:

  Asså den där jävla väggen e hård!!!

 22. Väldigt rörande och generöst att du delar med dig. Jag har också blivit ”prövad” några gånger under livet och jag vet hur det är att simma mot en fors. Ta hand om dig.

 23. lindapling skriver:

  Hej!
  Kul att du gilla min blogg och mitt inlägg om digital styling. Hoppas att din vägg blir mjukare med tiden och fylld med vackra inredningsdetaljer 🙂

 24. Sabina skriver:

  Tack för att du gillade min blogg! Hoppas allt går bra för dig nu och att du får det du behöver. Jag vet inget om gastric bypass men har själv varit inne i väggen och vet hur det känns och hur lång tid det tar att komma tillbaka… Kramar och lycka till!

 25. Tack för kommentar och gillande av min blogg =)
  En tjej jag kände ganska väl gjorde en gastric bypass och hon blev bara nöjd, väldigt nöjd. Jag har själv funderat i de banorna ibland men är rädd för själva op.
  Hoppas allt går bra och lycka till!

 26. Jag känner igen mig. Det är så mycket som friska tar för givet i vardagen, som man själv bara drömmer om. Som i mitt fall, att kunna gå och handla två fulla matkassar utan att ligga hemma med bensmärtor i veckor efteråt. Eller kunna se på en hel film utan att behöva droppa ögonen var 5:e minut. Har en massa luddiga symptom som pågått och förstärkts sedan jag var i 8-årsåldern, men ingen läkare har kunna hitta vad det beror på, och således får jag dras med det. Vill fortsätta följa din blogg! Ser fram emot att läsa om din vardag, både om din sjukdom, och om hur du hittar ljuset om dagarna.

 27. Hej! Jag ville skriva en rad och tacka dig för att du ALLTID tar dig tid att gå in och läser samt gillar vad jag skriver i http://BautaWitch.se. Gulliga du! Det gör mig så glad! 🙂 Jag hoppas att du fortsätter titta in! KRAM ❤

  //Åsa alias BautaWitch

 28. bimmysdesign skriver:

  Jag har precis genomgått ett vägg slag och är sakta men säkert tillbaka med fibro och värk!!!
  All styrka till dig
  Kram
  Bimmysdesign

 29. Hej shadaim12.

  Först vill jag önska dig fortsatt lycka till på den stig du kämpar på.
  Sedan vill jag tacka för alla ”Likes” du gör på min blogg, de betyder jättemycket.

  Med vänliga hälsningar
  Petra

 30. Nu vill jag veta hur första arbetsdagen gick! Fortsätter följa din blogg, du skriver underbart!
  Väggen är hemsk, men det är ju så vi supermorsor blir mänskliga, vi har inget val!
  Var rädd om dig och shoppa lagom, snart dags för nästa storlek 👍👏☀

 31. Kul att du gillade mitt inlägg ”Händelserikt”.
  Lycka till med allt!

 32. Hm…jag får vibbar av Bukemaffian av att se ditt foto. 🙂 Kan det stämma eller är jag helt ute och cyklar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s