Komplikationer efter Gbp operationen.

Som vi alla vet vid det här laget så får nästan alla som viktopererar sig någon form av komplikation.

Själv började allt ungefär 3 månader efter min operation, jag började tappa hår och frysa.

Jag körde på med vardagen och jag hade tappat nånstans runt 30 kg i vikt, tyckte att livet lekte och hjärnan började hänga med mer och mer i viktminskningen.

Sen en dag, jag minns den så väl.  Vi var i Grekland på semester och jag fick så himla ont i magen.

Ett magont som jag känt igen sen tidigare, ett magont som påminde om ett gallstensanfall fast ändå inte.

Smärtan släppte och dagarna flöt på.

Tills nästa tillfälle kom och jag hörde av mig till min vc läkare på en gång eftersom jag var livrädd för att något hade gått galet med den operationen jag gjort för några månader sen.

Min vc läkare skrev ut smärtstillande och konstaterade att jag hade ett gallstensanfall, fick med en remiss till akuten med om smärtan inte skulle ge sig.

Två veckor senare var det dags att använda den där remissen som min vc läkare skrivit och åka in till akuten med smärtor.

Väl inne på akuten fick jag träffa kirurgläkaren ganska snabbt och även han konstaterade att det var en komplikation efter gbp operationen i form av gallsten.

En komplikation som ingen nämnt för mig innan och jag var helt ställd.

Hur som så åkte jag från akuten med smärtlindring och en tid för ultraljud av gallan.

Jag hade ont nästan dagligen i gallan så att jobba var inte att tala om.

Någon vecka efter mitt besök på akuten skulle mitt ultraljud ske, man fann en gallblåsa full med stenar.

Kvällen efter ultraljudet fick jag ett mardrömsanfall utan dess like igen, mannen vägrade ha mig hemma med sånna smärtor så han körde mig till akuten.

Där jag tillslut hamnade på en avdelning, där man skickade mig vidare på röntgen och magnetröntgen innan man bestämde sigg för en akut operation veckan efter.

Så nu sitter jag här relativt nyopererad, med 5 nya titthål.

Det som stört mig lite under den här resan var att den informationen jag fått nu, såhär i efterhand var det ingen som upplyste mig om innan min gbp.

Då snackade man om tarmvred å läckage å massa annat, men inte gallsten.

Jag hade heller ingen aning om att om man går ner i vikt snabbt så kan man få gallsten, jag trodde bara att det var om man gick upp i vikt snabbt och åt fet mat

I vilket fall som helst så kommer jag att må så bra som det bara går så fort jag återhämtat mig från denna operationen och jag kommer förmodligen aldrig att känna den hemska smärtan igen som jag gjorde av gallstensanfallen.

Sen mina vänner ska jag ta nya tag igen 😉

 

 

Annonser

7 thoughts on “Komplikationer efter Gbp operationen.”

 1. På info-mötet på S:T Göran sa de att gallstensproblem är en vanlig komplikation. Så hade man redan problem med gallan så ville de ta bort den innan man fick en GBP. Smart, tycker jag!!

 2. Det finns alternativ till kirurgiska ingrepp. Vi jobbar med att ändra dåliga vanor kring mat, träning och framför allt; mental inställning.

  Det GÅR att tappa vikt på ett mer skonsamt sätt för kroppen utan alla risker som en operation innebär. Titta på http://www.180grader.se och tipsa gärna dina läsare om ett mer hälsosamt alternativ.

  • Man få ganska mycket information om alternativen innan man genomgår en gbp operation, å för en del är detta enda utvägen pga olika orsaker.
   Vad jag menade var att under tiden skulle man haft en liten vägledare…

 3. Grattis till din viktnedgång men att minska i vikt snabbt kan retar gallan. Är själv gallopad med titthål och kunskapen om hur man ska äta efter en op är låg. Vi kan producera gallsyra men har ingen behållare där den lagras. Har läst att vid en sådan operation du gjort så ökar gallssyran i blodet vilket delvis påskyndar viktnedgången. Men nu vet jag inte riktigt hur man ska äta? Det är jättekomplicerat detta och jag vill inte skrämma dig men de flesta som är gallopade går upp i vikt succesivt.

  • Det stämmer helt, av att gå ner i vikt snabbt samt att gå upp i vikt snabbt kan reta gallan och bidra till stenar.
   Efter en gbp operation ska man äta normal kost dvs husman men fokusera mer på proteiner annars skiljer det inte så mycket.
   Op sj bort gallan och efter det har jag inte haft några känningar alls, hoppas det är detsamma för dig 😀
   God fortsättning 😀

 4. Hej! Gjorde min gbp för snart 13 år sedan… Mår fruktansvärt med konstant smärta och kräkningar varje dag!:( hur mår du nu? Har du någon bra läkare? Var bor du? Jag bor i Båstad ner i Skåne. Fick precis veta att min läkare inte tror att han är rätt läkare för mig så nu står jag utan läkare, medicin, hjälp, ja allt… Ta hand om dig!

  • Hej. Tråkigt att höra att du inte mår bra efter operationen 😦 Vad säger läkarna??
   Jag mår faktiskt ganska bra och ska inte klaga, det e när jag slarvar och inte tänker mig för då jäklar springer jag på damernas en del men annars mår jag finemang. Eftersom jag vart opererad på Sophiahemmet i sthlm så har allt gått igenom dem när jag haft komplikationer, Dr loogna ör riktigt grym. Har tyvärr ingen läkarrek då han är kirurg. Enda tipset är väll att byta tills man hittar en som tar dig på allvar och som är kunnig. Vet oxå att utbudet inte är så stort i Båstad då vi är där på somrarna. När du skriver att du är utan medicin och allt, vad menar du då?
   Ta hand om dig. kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s