Etiketter

, , , , , , , , , ,

Häromdagen firade jag och min ”lilla mage” 2 år som opererade, shit vad tiden har gått fort!

Det har inte direkt varit en spikrak resa bland de rosa molnen men trots komplikationer så ångrar jag aldrig att jag lät mig opereras, för det är det BÄSTA jag gjort för mig själv och min HÄLSA!!!

Jag blir så frustrerad när jag hör hur omgivningen resonerar just kring dessa operationer.

Saker som ” jaha du tog den lätta vägen” och ”du behöver ju inte göra något själv utan du rasar i vikt” är meningar som man möts ganska ofta av om man som jag gått ut öppet med att man gjort en gbp operation.

Jag vet inte om det handlar om människors förutfattade meningar, okunskap eller om det är ren och skär avundsjuka som gör att det där ständigt ploppar upp?

För är det något som man som gbp opererad får göra så är det KÄMPA , kämpa utav bara den. (å detta är inget gnäll överhuvudtaget så ni vet)

Första tiden kämpar man med att få i sig alla måltider och all dryck mellan måltiderna, att äta varannan timma är inte direkt en dans på rosor när man inte känner någon som helst  hunger.

För just hunger var inget jag kände det första året, det kom långt senare och då som ett brev på posten.

En skön men samtidigt konstig känsla…

Hunger, min lilla mage som skriker efter en måltid/mellanmål och helt plötsligt behöver jag inte heller kolla på klockan och äta efter den utan kroppens egna klocka säger till när det är dags.

Såhär 2 år senare så äter jag fortfarande varannan timma men jag mår inte ”dåligt” om jag skulle hoppa över ett mål eller så som förr, det beror lite på tillfället.

Är jag tex på jobbet där jag rör mig mycket så är det helt uteslutet att hoppa över en måltid då energin tar slut så mycket fortare i rörelse.

En sak som jag har fattat såhär i efterhand är att som gbp opererad så kan man inte utöva all träning, man kan inte köra på som en bullozer med stenhård träning och sen tro att kroppen är precis som innan man opererade sig.

–  Been there , done that…

Hur har det då gått med vikten?

Jag är sedan lång tid tillbaka viktstabil vilket betyder att jag har stannat av i min viktminskning och jag är ganska nöjd med var jag står på viktskalan idag =)

Tack för att jag fick det bästa verktyget att kunna gå ner i vikt!

Annonser